Gili: Life’s a beach

Op de foto: Het strand van Gili Trawangan.

Chillen op de Gili’s! Bountystranden, cocktails, zon en zee. Klinkt niet slecht toch? Een korte update van onze zes heerlijke nachten op deze paradijselijke eilandjes. Sneak preview: we hebben het erg rustig aan gedaan, dus deze keer geen spannende verhalen over beklimmingen, scootertochtjes en daytrips.

Van de zes eilandnachten brachten we er drie door op Gili Trawangan en drie op Gili Air. Trawangan staat bekend als het party-eiland van de drie Gili’s. Op Air staat rest en relaxation meer centraal. Dan is er ook nog Gili Meno, maar omwille van de tijd sloegen zouden we die overslaan.

Na door Green Rinjani afgezet te zijn bij een haventje in het noorden van Lombok, pakten we een volgepakte houten public boat naar Gili T. Een halfuur later kwamen we aan op het paradijselijke eiland. We hadden een kamer geboekt vlak aan de levendige ‘strip’ van het eiland. De accommodatie zelf viel wat tegen; veel power outages, vrijwel geen WiFi en aan de dure kant, maar dat mocht de pret niet drukken.

Onze drieënhalve dag op het eiland besteedden we nu eens niet aan allerlei dagtrips en activiteiten, maar aan boekjes lezen op het strand, biertjes bij zonsondergang en lekker eten. Luiheid troef!

Na de daagjes op Gili T verhuisden we naar Air, een kwartiertje met de public boat. Inderdaad meer laid back. Hier geen bruisend nachtleven, maar des te meer rustige, prachtige strandjes. Net als op Gili T waren ook hier geen scooters. In anderhalf uur loop je namelijk het eiland rond. Buiten de benenwagen zijn er overal fietsen te huur en brengen paard en wagen je naar je bestemming als je echt heel erg lui bent. Hetzelfde recept was van toepassing; sleep, eat, chill, repeat. Deze keer was de accommodatie wel weer goed. We zaten aan de rustige kant van het eiland, nabij Scratch, een beachclub met erg fijn eten voor een redelijke prijs.

Belangrijkste wapenfeit tijdens de heerlijk rustige daagjes: een snorkeltripje voor de kust van Gili Air. Kleurrijk koraal een een scala aan prachtige vissen gespot! Natuurlijk vastgelegd met de GoPro (foto’s komen later).

Met tegenzin moesten we na drie daagjes dit stukje paradijs weer achter ons laten. Op naar het vliegveld van Lombok, om vanaf daar weer terug te vliegen naar Bali. Daar hadden we nog twee nachtjes in Ubud gepland om de dingen af te kunnen strepen waar we tijdens ons vorige bezoek niet aan toe waren gekomen. Dat zou door omstandigheden nét even anders lopen. Daarover volgende keer meer!

2 gedachten over “Gili: Life’s a beach

Reacties zijn gesloten.